Turb the answers

Bij de ontwikkeling van de Airtub zijn er vele aspecten en onderdelen door en door onderzocht, getest en doorontwikkeld. En dus hebben we op veel vragen een overtuigend antwoord.

Algemeen

 • Wat levert de Airturb Model One op?

  De wind is onvoorspelbaar. Dit zorgt ervoor dat wij geen exacte opbrengsten kunnen berekenen. De Airturb Model One heeft een maximale opwekking van 600 watt (generator). Dit wordt gehaald vanaf windkracht 6. Bij windkracht 1 begint de Airturb Model One met het opwekken van energie. Vanaf windkracht 7 zorgt de controller voor een veilige remming. Schema met de waarde van energieopwekking bij een continue windsnelheid: Wind tracker Airturb Model One
 • In welke kleuren wordt de Airturb geleverd?

  De Airturb Model One is alleen beschikbaar in het wit.
 • Welke garantie heb ik?

  Wanneer uw Airturb door een gecertificeerd installateur wordt geplaatst, kunt u zich aanmelden voor een garantieperiode van 10 jaar op de Airturb Windpanelen en generator. LET OP! dit dient binnen 4 weken na installatie gedaan te worden. Vanuit Airturb zullen wij na uw garantie aanmelding contact met u opnemen.
 • Hoeveel wind is er nodig?

  Vanaf een minimale windsnelheid van 1,2 m/s begint de Airturb met het opwekken van energie. Dat is windkracht 1.
 • Waarvan is de Model One gemaakt?

  De Model One generator bestaat uit een magneet en koperen spoel. De windpanelen zijn gemaakt van recyclebaar polyester. Hierdoor blijft de turbine vuil-, stof- en onderhoudsvrij.
 • Voldoet de Model One aan de veiligheidseisen?

  De Airturb Model One is ontwikkeld volgens hoge standaarden en voldoet aan veiligheidseisen IP54 en EMB.
 • Wat zijn de afmetingen van de Model One?

  De diameter is 60 cm en de hoogte is 140 centimeter. De Airturb Model One weegt minder dan 25 kg.

Bestellen

 • Wat zit er in de doos?

  De Airturb Model One wordt geleverd in een recyclebare kartonnen doos van 60 x 60 x 150 cm. In de Doos vind u de gemonteerde Airturb. Tevens treft u een aansluitflens en 4 bouten voor directe montage. Het garantie aanmeldformulier is bevestigd aan de Airturb. Hierop vind u het unieke serienummer voor de aanmelding op onze garantie pagina.
 • Wat is de levertijd?

  Zodra uw bestelling is geplaatst, begint ons team met het produceren van uw Airturb. We controleren alle specificaties en duurzaamheid. We doen tests om ervoor te zorgen dat de Airturb werkt zoals het hoort voordat wij deze naar u verzenden. Gemiddeld is de levertijd van een Model One 12 weken.

Installatie en monteren

 • Kan de Airturb Model One terugleveren aan het net?

  De Airturb Model One kan aangesloten worden op een batterij. Wanneer u wenst de opgewekte stroom terug te leveren aan het net is dit mogelijk via een omvormer. Hiervoor verwijzen wij u graag naar onze gecertificeerde installateurs om de ideale oplossing te bespreken.
 • Monitoring mogelijkheden

  Airturb bied zelf geen directe monitoring tools voor de Airturb Model One maar is compatible met elk algemeen systeem wat stroom in voltage (48 volt) en watts (tot 660 watt) kan uitlezen. U kunt via uw slimme meter thuis of producten en diensten van derden de Airturb monitoren. Onze gecertificeerde installateurs adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden welke zij u kunnen aanbieden.
 • Is er een vergunning noodzakelijk?

  Iedere gemeente heeft een eigen beleid met betrekking tot de airturb. Informeer bij uw gemeente wat de lokale regels en voorwaarden zijn.
 • Is er geen onderhoud nodig?

  Ons innovatieve model heeft inderdaad geen onderhoud nodig. Wij adviseren de Airturb en de aansluiting eens in de 2 jaar te controleren.
 • Wie doet de installatie?

  Het installeren van de Airturb dient gedaan te worden door een Airturb gecertificeerd installateur. Let op, de garantie is alleen van toepassing bij installatie door een gecertificeerd installateur.