Samen naar een duurzaam toekomst

Als Airturb zetten wij ons op verschillende manieren in voor een betere wereld. Samen kunnen we innoveren en werken naar een duurzaam toekomst!

Ontbossing is een wereldprobleem

Het bos staat op veel plaatsen in de wereld onder druk door sociaaleconomische, politieke of andere factoren. Enkele negatieve effecten van ontbossing zijn bijvoorbeeld het verdwijnen van dieren en planten waardoor volledige ecosystemen ontregeld en uitgeroeid worden. Ontbossing kan ook leiden tot overstromingen van rivieren en zelfs tot erosie en wegspoelen van vruchtbare grond.

Wij willen ervoor zorgen dat de aarde weer kan “ademhalen”. Om met elkaar gerust te kunnen blijven “ademen” moeten we de ontbossing compenseren met het planten van meer bomen. Wij dragen bij aan deze oplossing: voor elk verkochte Airturb Model One planten wij één boom.

Plastic Clean-up

Circa veertig procent van al het plastic dat we gebruiken is plastic dat éénmalig gebruikt wordt, zoals verpakkingen. Jaarlijks gaat het om vele miljarden items, zoals tasjes, flesjes en bakjes, en bijvoorbeeld ook voedselverpakkingen.

Ons ecologisch systeem is volledig uit balans. Zwerfplastic is één van de grootste boosdoeners.

Samen kunnen we daar wat aan doen! We kunnen op een plasticdieet gaan of met zijn allen gaan “Trash Hunten” om zoveel mogelijk plastic op te ruimen of te voorkomen dat dit in de natuur terecht komt.

Wij kiezen ervoor om de gebruikte plastic in onze producten aan het einde van het levensduur volledig te recyclen. Ook steunen wij opruimprojecten gericht op plastic afval en gaan we regelmatig op een “Trash Hunt” en doen we mee met de “World Cleanup Day”.

Help je mee

Met Airturb hebben we de eerste voorzichtige stappen gezet naar een betere aarde. Alleen gaan we het uiteraard niet redden, maar samen komen we een heel eind. Klik hier om samen met ons het verschil te maken.

Reserveer jouw Airturb Model One

PLASTIC SOUP FOUNDATION

Om de verspreiding van plastic te beperken zijn we een partnerschap aangegaan met Plastic Soup Foundation.

Het gebruikte plastic tijdens onze productieproces wordt na zijn levensduur gerecycled.

Word plasticvrij!

TREES FOR ALL

 

Voor elk verkocht product planten wij een boom via Stichting Trees For All en planten we bossen wereldwijd.

Samen kunnen we wereldwijde ontbossing voorkomen.

 

Geen boom, maar een bos!

SDG

 

Onze inspanningen dragen bij een de volgende SDG’s:

 

Doe meer!

CO2-footprint

Van productie tot distributie leggen wij de focus op het minimalizeren van onze CO2-footprint.

Met onze producten en diensten kunnen we ook u helpen met verduurzamen en terugbrengen van uw CO2-footprint.

Samen kunnen we meer!

CO2 Neutraal

Alle kleine beetjes helpen bij het reduceren van de wereldwijde CO2 uitstoot. Daarom planten we bomen, nemen we het OV, rijden we elektrisch. Ons streven is een CO2-positieve onderneming te blijven, die met haar Airturb’s ook anderen helpt CO2 neutraal of positief te worden.

CORPORATE PARTNERSHIP

Alleen gaan we snel, maar samen komen we verder!

Wij werken graag samen met bedrijven die duurzaamheid hoog hebben staan binnen hun organisatie. Wij zijn net als u benieuwd wat we samen kunnen doen om een grotere bijdrage te leveren voor een duurzaam toekomst!

 

PARTNER IN TURB

Onze impact in 2021

Groen bomen
Besparing CO2 kilo
Plastic Soup kg
Elektrisch rijden km's